Vážení volvisti, připravujeme pro Vás speciální srázek s pravou českou zabijačkou.
To vše konati se bude koncem ledna roku příštího, a to 23. – 25. měsíce ledna roku 2009, v kempu Pod Dubovou skálou ve Štokách u Havlíčkova Brodu, neboli tam kde proběhl podzimní sraz se schůzí klubovou, kde krčma vyhřátá nám k dispozici bude jakožto i kout kuchyňský pro přípravu lahůdek vhodný.
Vše proběhne podle tradice české, takže samotný začátek by měli osoby povahy slabší vynechati aby kříseny býti nemuseli.
Pak již bude k vidění umytí vodičkou křišťálovou, nasmolení smolou přírodní jemně drcenou a paření oběti v trokách dřevěných, odrhnutí štětinek včetně dočištění a konečného omytí. Zavěsíme na šráky a hned po vyvrhnutí se začnou připravovat pochutinky vybrané.
A na čem si budete moct pochutnat? Ovárek ať už tradiční z laloku nebo pro zmlsané z bůčky či kolínka nebo plece. Jaterničky do střívek napchaných jakožto jelítka kroupová a tlačenka libová, gulášek zabijačkový ze všeho možného zhotovený, polívčička ovarová bílá, jakožto i červená, též prdelačka zvaná. Pokud se podaří i sulcíček bude. Ke všemu chléb měkoučký a pro dochucení křen jemně strouhaný, jakožto cibulka štiplavá a okurek nakládaný. Po vytrávení bude i masíčko pečené či řízečky do zlaťoučka vysmažené, jakožto i kotletky grilované.
K řízečkům dobrý bramborový sálek by nebyl k zahození a tudíž naše sličné volvistky žádáme aby svoje výtvory v přiměřeném množství již doma zhotovily a nám všem k řízečkům k posouzení předložily, za což se jim našeho vděku jakožto i ocenění dostane v soutěži o nejlepší salátek bramborový.
Po usilovném masíčka konzumování si dobrý groček dáme jakožto kávičku nebo čajíček zlatavý, leč to vše bez dobrého zákusku se blahodárného účinku míjí a tak by se všelijaké buchtičky, bábovičky či štrůdlíček na stolech zjeviti mohly jakožto i vánočním cukrovím které po svátcích přebývá nepohrdneme.
K tomu všemu Vás zve Radek Driver, mistr popravčí a lahůdkářský v osobě jedné.
Honza si pak dovoluje vyhlásiti soutěž kulinářskou o ceny hodnotné a neskutečné díky účastníků všech v kategoriíh těchto:
Přihlásit se k účasti se můžete tady
Do kulinářské soutěže tady
Zároveň Vás zveme na akce které budou předcházet:
17.10 – 19.10. 2008 Bechyňský gurmánský
15.11 – 16.11. 2008 Třetí Svijanský
3.10.2008 | Driver a Honza